Veelgestelde vragen

01. Wat is Fasternet?


Fasternet levert razensnel internet in Nederland en maakt gebruik van straalverbindingen. Verbindingen door de lucht kunnen worden gerealiseerd tot 1gbps en hebben een te verwaarlozen vertraging (latency)

02. Wat is de maximale snelheid?


De internetverbindingen van Fasternet hebben een maximale snelheid van 1gbps, full duplex. De up- en download snelheden zijn dus gelijk, ideaal voor het werken in de cloud of het maken van een online back-up.


03. Hoe betrouwbaar is een straalverbinding?


Fasternet verbindingen zijn voorzien van een 99,99% per jaar uptime garantie, in de praktijk betekent dit dat u altijd beschikt over een snel werkende internetverbinding.


04. Wie installeert de verbinding?


Het plaatsen van de benodigde sectorantenne wordt voor u gedaan door erkende installateurs. Het plaatsen van een antennevoet, de antenne en de benodigde antennekabel is inbegrepen in de offerte.

05. Wat voor frequenties worden er gebruikt?


De draadloze verbinding maakt gebruik van gangbare 2.4, 3, 5, 24GHz.kanalen. Deze frequenties zijn volkomen veilig en worden wereldwijd gebruikt, o.a. voor uw WiFi verbindingen in huis en kantoor.

06. Wat is de minimale looptijd van een contract?


Fasternet is razendsnel, betrouwbaar en leverbaar op plaatsen waar adsl niet (goed) leverbaar is en glasvezel onbetaalbaar. Wij zijn zó overtuigd van ons product dat u geen langlopende verplichtingen krijgt. Het eerste contract duurt 6 maanden en daarna bent u vrij om per maand op te zeggen.

"Vroeger kon ik nog pauze houden als ik grote bestanden downloadde."

Melissa Smooi, data analist, Zaandam

Neem contact op

Bedankt voor uw contact verzoek!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.